Izletište Mačkovac

U prelijepoj borovoj šumi, neposredno uz rijeku Oskovu, a od grada udaljeno 7 km, nalazi se izletište Mačkovac. Tokom cijele godine, a posebno u ljetnjem periodu, ovo izletište je glavna destinacija za odmor, relaksaciju, sportske aktivnosti, rostiljanje kako lokalnog stanovništva, tako i stanovnika drugih općina na Tuzlanskom kantonu, pa i šire.

Izletište se nalazi na putnom pravcu prema hotelu Zlača, u naselju Mačkovac. Opremljeno je sa 22 stola sa klupama, 5 kamina za roštilj i 3 česme kao i dva wc-a sa sanitarnim čvorom. Pored livada na kojima se nalaze pomenuti sadržaji, izletište posjeduje i branu koja u ljetnom periodu služi za kupanje i ribolov. Rijeka Oskova, koja krasi ovo izletište obiluje sa ribom, naročito potočnom pastrmkom i mladicom. Također, izletište Mačkovac raspolaže sa poligonom za male sportove sa tribinom na kome se može igrati mali fudbal, košarka i odbojka. Pored izletišta nalazi se restoran "Brana" koji nudi sve vrste jela kao i prenoćište za one ljubitelje prirode kojima jedan dan na ovom izletištu nije dovoljan.

Svake godine, na izletištu Mačkovac tradicionalno se obilježava proslava 1. maja gdje stanovnici cijelog Tuzlanskog kantona, pogotovo iz općina Banovići, Živinice, Tuzla, Lukavac, Srebrenik i sl. dolaze da proslave ovaj praznik rada i barem malo se otrgnu od svakodnevnice i uživaju u onome što ovo izletište pruža.

Očekujemo Vas !!!


Ocjena: / 6
LošeOdlično 

Statistika

Posjete sadržajima : 35205

Statistika

Video o Banovićima

This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

« Februar 2016 »
Pon Uto Sri čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29